Wij steunen De Warmste Week:

geplaatst in: Schoolnieuws | 0

GOEZO! Kerkeblokken …

SAMEN STERK VOOR EEN WARM NEST!”

Wat is de Warmste Week?

De Warmste Week is de solidariteitsactie van VRT, die jaarlijks wordt georganiseerd in de week voor kerst van 19 t.e.m. 24 december 2022 en staat dit jaar in het teken van “kansarmoede”

Wat is het thema van De Warmste Week?

Dit jaar is het thema “kansarmoede”.

Wat is kansarmoede?

1 op de 8 Vlamingen wordt geboren in kansarmoede. Kansarmoede beperkt mensen in hun kansen om op een volwaardige manier deel te nemen aan onze samenleving. Thuis, op school, op het werk maar ook bij de dokter of in de sportclub. Wie in kansarmoede leeft, heeft het een stuk moeilijker.

Onze warme acties:

  • 1. Een warm tussendoortje  –  kleuterschool

De kleuters kunnen een croque (7/12) en/of wafel (30/11) bestellen. Op deze dagen: geen fruitje maar een “warm tussendoortje” van de hand van “juf-chef-kok”. Kleuters die hier niet aan deelnemen, genieten van hun fruitje… Of een koek mag op die dag ook!

  • 2. Een warme lunch  –  lagere school

De klas wordt een “croquebar”. In de klas eten de leerlingen tijdens de middag een lekkere lunch. Kinderen die hier niet aan deelnemen, eten gewoon in de refter. (Tijdens de week van 5/12)

  • 3. Een warm spel: BINGO  –  lagere school

Na de schooluren verandert de refter in een heuse bingo-zaal. Met een gratis drankje en kommetje chips erbij hopen we op veel geluk want er zijn verschillende rondes in een spel met mooie prijzen! (5/12)

  • 4. Een warme les voor het vijfde leerjaar – lagere school

De leerlingen van het vijfde leerjaar zullen op vrijdag 25/11, donderdag 1/12 en donderdag 15/12 tijdens de speeltijd warme chocomelk met een koekje verkopen aan alle lagere schoolkinderen.  Deze opdracht kadert in hun lessen wereldoriëntatie en de opbrengst gaat naar De Warmste Week.

L5 vlamt tegen kansarmoede!

De kleuters eten een lekkere wafel t.v.v. De Warmste Week

We speelden bingo t.v.v. De Warmste Week!

L4 eet lekkere croques!

L3 eet lekkere croques t.v.v. De Warmste Week!

Tijdens onze kerstmarkt verkocht het vijfde leerjaar mooie handgemaakte kaarsen, heel het kraampje was uitverkocht! Gemeente Nijlen doneerde een cadeaubon t.w.v. €50 die we mochten verloten tussen alle klanten van het kraam.