SELFIE: een onderzoek naar het gebruik van technologie!

geplaatst in: 5de leerjaar, 6de leerjaar | 0

Let op! Deze info is enkel voor leerlingen van 5L en 6L!

Wat is SELFIE?

SELFIE is een gratis, online tool die scholen helpt hun gebruik van technologieën te beoordelen. Met SELFIE kunnen scholen een momentopname maken van hoe ze ervoor staan qua gebruik van digitale technologieën en daarbij meningen van leerkrachten en leerlingen meenemen. Dit  kan helpen om binnen de school een dialoog op gang te brengen over gebieden waar ruimte is voor verbetering.

 

Wat meet SELFIE?

Door middel van een reeks vragen voor leerlingen meet SELFIE hoe digitale onderwijs- en leertechnologieën op uw school worden gebruikt. De vragen voor leerlingen zijn voornamelijk bedoeld voor het in kaart brengen van hun ervaringen en leerpraktijken, met betrekking tot het gebruik van digitale technologieën.

Via onderstaande link willen wij onze zesdeklassers dan ook even kort bevragen.

SELFIE verzamelt anoniem de meningen van leerlingen over hoe technologie op hun school wordt gebruikt. Ze krijgen korte stellingen en vragen die ze op een simpele schaal van 1 tot 5 kunnen beantwoorden. Dat kost ongeveer 20 minuten.

https://schools-go-digital.jrc.ec.europa.eu/self-assessment?s=femsrmh&lang=nl